Hükümet hazırlıklara başladı; EFT ve havale işlemlerinde yeni sisteme geçiliyor

Hükümet Dijital Suçlarla Mücadele İçin Yeni Önlemler Alıyor

Son yıllarda dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte bankacılık işlemleri daha da kolaylaşmış, ancak bu durum dolandırıcılar için bir tehdit oluşturuyor. Bu noktada hükümet, dijital suçlarla mücadele kapsamında yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Milliyet’te yer alan habere göre, EFT ve havale gibi para transferleri artık ‘çifte doğrulama’ sistemine tabi tutulacak.

Yeni düzenleme ile birlikte suçların önlenmesi amacıyla telefon aboneliğinde kimlik doğrulamanın zorunlu hale getirileceği ve abonelik kayıtlarının düzenli olarak güncellenmesinin sağlanacağı belirtiliyor. Kayıtları güncellenmeyen hatların ise işleme kapatılacağı vurgulanıyor.

Bununla birlikte, bir banka adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık durumlarında, çalınan paranın aktarıldığı diğer hesabın hızlı bir şekilde bloke edileceği ifade ediliyor.

Anadolu İnsanının Bale ile İmtihanı

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.