Siz konuşmayı seviyor sanırsınız ama aslında o otizmi haber veriyordur!

Asperger Sendromu ve Aşırı Konuşma: Otizmin Yanlış Anlaşılan Yönleri

Otizm, genellikle iletişim zorluklarıyla ilişkilendirilir. Bu genel algı, ancak otizmin pek çok yanlış anlaşılan yönü olduğunu göz ardı ediyor.

psychologies.com’da yer alan bir habere göre, Centre de Ressources Autisme Ile-de-France (CRAIF) tarafından yapılan açıklamaya göre, otizmin özellikleri bireyden bireye büyük ölçüde değişmektedir. Bazı otistik bireylerde iletişim zorluğu yaşamak yerine aşırı konuşma eğilimi görülebilir.

Çok Konuşmak Asperger Sendromu Belirtisi Olabilir

Çok konuşmanın otizm spektrum bozukluğu (OSB) ve özellikle Asperger sendromu gibi nörolojik rahatsızlıkların bir işareti olabileceği belirtiliyor. Terapist Michelle Brooten-Brooks’a göre, çok konuşmak tek başına bir belirti olmayabilir ancak profesyonel yardım alındığında doğru teşhise giden bir yol olabilir.

Asperger sendromu, sosyal etkileşimlerde güçlüklerle karakterize edilen bir durumdur ve logoredi gibi belirli konulara odaklanma ve tekrarlayıcı davranışlar gibi belirtiler gösterebilir.

Asperger sendromu olan bireyler, ilgi alanları hakkında uzun ve detaylı konuşmalar yapabilirler. Ancak, karşılarındakilerin ilgisiz olduğunu gösteren ipuçlarını fark edemeyebilirler.

Uzun Konuşmalar ve Sosyal Zorluklar

Özellikle Asperger sendromu olan bireylerde görülen logore, bilgiyi işleme ve paylaşma şekilleriyle ilgilidir. İlgi alanları hakkında uzun konuşmalar yaparak başkalarıyla bağlantı kurmaya çalışırlar ancak bazen ne zaman durmaları gerektiğini anlamakta zorlanabilirler.

Aşırı konuşma eğilimi, otizmli bireylerde sosyal ve duygusal sorunlara neden olabilir. Diğer insanlar tarafından bencil veya duygusuz olarak algılanabilirler, bu da kişisel ilişkilerinde sorunlara yol açabilir.

Ayrıca, sosyal ipuçlarını gözden kaçırmak, izolasyon hissini ve başkalarıyla bağlantı kurma eksikliğini artırabilir.

Related Posts

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Uzmanlar uyardı: İşte astım hastalığında doğru bilinen yanlışlar

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen astım hastalığıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin doğru sanılan yanlış bilgiler olduğunu belirten uzmanlar, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.