Beymen’in kurucusu duayen iş insanı Osman Boyner vefat etti

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın Kurucularından Osman Boyner 99 Yaşında Vefat Etti

Boyner Holding ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) kurucu isimlerinden Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti.

Osman Boyner Kimdir?

Ali Osman Boyner, 1926 yılında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde doğdu. Baba tarafından iş insanı olan Osman Boyner, eğitimine İstanbul’da başladı ve Sultanahmet Ticaret Lisesi ile Yüksek Ticaret Okulu’nu bitirdi.

Altınyıldız’ı 1952 yılında Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile birlikte kuran Osman Boyner, şirketin dünyaya açılmasında önemli rol oynamıştır. 1956 yılında gerçekleştirilen ilk ihracat, şirketin başarılı bir şekilde yol almasını sağlamıştır.

1960’lı yılların sonunda hazır giyim sektörüne giriş yapan Osman Boyner, Beymen markasını modacı arkadaşı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini ile kurdu. 1971 yılında Şişli’de açılan ilk Beymen mağazası, erkek koleksiyonuyla büyük ilgi görmüş ve zamanla kadın koleksiyonu ve 1985 yılında Beymen Club koleksiyonu ile genişlemiştir.

Aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle de tanınan Osman Boyner, TÜSİAD’ın kurucularından biri olmuş ve 2010 yılına kadar Boyner Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Osman Boyner’in eşi Ayten Boyner ise 2021 yılında hayatını kaybetmişti.

Cenaze detayları için bilgi bekleniyor…

Related Posts

Beyaz Saray rüzgârı Bitcoin’i uçurdu

Ticaret anlaşmasına dair olumlu sinyaller, kripto paralara da ivme kazandırdı. ABD-Çin ve Güney Kore temaslarından gelen haberlerle artan risk iştahı, Bitcoin’i yeniden yukarı taşıdı.

TCMB verileri yayımladı: Yurttaş enflasyonda düşüş beklemiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın raporuna göre, enflasyon beklentileri yükselmeye devam ediyor. Hanehalkı, önümüzdeki yıl enflasyonun düşmesini beklemiyor. Piyasa katılımcıları ise gelecekteki fiyat artışlarına karşı temkinli.

Avrupa hisseleri, Çin-ABD ticaret gerginliğinin hafiflemesiyle yükseldi

ABD ile tarife restleşmesi içindeki Çin’in bazı yarı iletken kategorilerindeki ithal ürünlere getirdiği ek yüzde 125 vergiyi kaldırdığı öne sürüldü.

TCMB “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Yıllık enflasyon beklentileri nisanda piyasa katılımcıları ve reel sektör için yükselirken, hane halkı için değişim göstermedi.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Altını böyle almak büyük risk! ”Batarsınız”

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha fazla çekmeyi başararak, vatandaşlar altın almak için çözümler üretmeye başladı. Son zamanlarda ise kredi ve nakit avansla altın alımının yaygınlaştığı göründü. Uzmanlar bu durumun yatırım için uygun olmadığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir