Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail’in saldırı tehdidine Hizbullah’tan “Yıkım olur” yanıtı geldi

İsrail’in 7 Ekim sonrası başlattığı savaşta en büyük korkusu çatışmalara Hizbullah’ın da dahil olmasıydı. Hamas’tan çok daha güçlü silahlara sahip olan Hizbullah’ın savaşa girmesi İsrail için bir kıyamet senaryosu olarak değerlendiriliyordu.

İSRAİL’İN TEHDİDİNE HİZBULLAH’TAN YANIT GECİKMEDİ

Attığı onlarca füzeyle İsrail’in kuzeyini alev alev yakan ve büyük bir bölgeyi küle çeviren Hizbullah’a yönelik tehdit tansiyonu yükseltti. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi saldırıya geçmeye hazır olduklarını duyururken, Hizbullah Tel Aviv’in savaşı genişletmesi durumunda sonucun büyük bir yıkım olacağı yanıtını verdi.

60 BİN SAVAŞÇISI VAR

Hizbullah’ın tam zamanlı ve yedek askerler de dahil olmak üzere toplamda 60.000 savaşçısının olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 2006 yılında 14 bin olan füze stokunun da şu anda 150 bine çıktığı düşünülüyor.

17 YIL İÇİNDE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİLER

Analistler, Hizbullah’ın son 17 yılda askeri yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdiğini, hassas güdümlü füzelerden oluşan geniş cephaneliği ve binlerce deneyimli savaşçısı ile İsrail için çok ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx