Mert’in O Kurtarışı Avusturya’nın Hocasını Büyüledi

Avusturya’nın teknik direktörü Ralf Rangnick, Türkiye’ye 2-1 yenilerek elendikleri EURO 2024 son 16 turu maçının ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. Rangnick, maçın son dakikalarında Mert Günok’un yaptığı kurtarışı, 1970 Dünya Kupası’nda Gordon Banks’in Pele’nin kafa vuruşunu kurtarmasına benzetti.

Leipzig Stadı’ndaki maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Rangnick, “Şans bizden yana değildi. Maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Türk Milli Takımı sona doğru iyice yorulmuştu, fiziksel avantaj bizdeydi. Ancak yeterince gol atamadık ve fırsat oluşturamadık,” dedi. Rangnick, “İlk dakikada gol yememize rağmen maça güçlü başladık. İlk 15 dakika iyi oynadık ama sonrasında top hakimiyetinde zorlandık. Fırsatları değerlendiremedik ve set oyunlarında iyi savunma yapamadık. Biraz da şans yanımızda olmalıydı. Baumgartner’in kafa vuruşu gol olsaydı, bu maçı kazanabilirdik,” şeklinde konuştu.

Turnuvada oynadıkları dört maçın da seyir zevki yüksek olduğunu belirten Rangnick, “Her şey istediğimiz gibi gitmedi, ama zevkli ve tempolu maçlar oynadık. Dünya Kupası’na kalma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum,” dedi. Son olarak, “Türkiye’nin kalesinde Gordon Banks vardı sanki,” diyerek Mert Günok’un performansını övdü.

Gordon Banks, 1970 Dünya Kupası’nda Pele’nin kafa vuruşunu kurtararak tarihin en iyi kurtarışlarından birini yapmıştı. Rangnick, Mert Günok’un kurtarışını bu efsanevi anla kıyaslayarak, Günok’un performansını övgüyle dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx