Onkoloji Uzmanı: Kansere karşı artık daha güçlüyüz, her evrede tedavisi mümkün

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Ziya Kalkan, “Tedavi yöntemlerimiz çok gelişti, kansere karşı artık daha da güçlüyüz. Her evrede tedavi mümkündür. Dördüncü evrede olsa bile tedavilerimiz ile 10 yıl yaşayan hastalarımız oldu. Kanserden değil geç kalmaktan korkmalıyız ” dedi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Ziya Kalkan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, son yıllarda dünyada kanser vakalarında artış yaşandığını ancak bilim dünyasının çalışmaları ile kanserin tedavisinin erken teşhis ile mümkün olduğunu söyledi.

Hücrenin aşırı ve kontrolsüz çoğalması olarak tabir edilen kanserde son yıllarda ciddi artışların yaşandığını belirten Dr. Kalkan, “” dedi.

“Gelişen tedavi yöntemleri sayesinde, şu an durumum gayet iyi”

Mayıs 2024’te bağırsak kanseri teşhisi konulan ve hastanede kemoterapi tedavisi gören Cabir Bozkuş, gelişen tedavi yöntemleri sayesinde durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, “Gelişen tedavi yöntemleri sayesinde hiç kimse artık kanserden korkmamaları gerekir. Yalnız erken teşhis de önemlidir. Buna dikkat edilmesi lazım. Şu an her şey gayet iyi gidiyor, doktorum Ziya Bey bizimle çok yakından ilgileniyor. Memnunum, inşallah bu hastalık geçecektir ” diye konuştu. (DHA)


Yine mi! ‘Uzak Şehir’de levirattan doğan aşk hikâyesi…


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İhraç edilen Ebru Eroğlu ile ilgili YDK kararına T24 ulaştı

TIKLAYIN | Annesi silahlı saldırıda öldürülen 9 aylık bebek yolda emeklerken bulundu

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin yanındaki bu iki sivili geçen cuma nerede gördük?

TIKLAYIN | Bakanlık duyurdu: İkinci el otomobil satışında yeni dönem; o uygulama başladı

TIKLAYIN | İSKİ’den soğuk hava uyarısı: Sayaçlarınız, su borularınız izole edilmeli

TIKLAYIN | Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanmıştı; Nermin K. tahliye edildi

TIKLAYIN | Forbes Dergisi, Türkiye’de görülmesi gereken 10 müzeyi listeledi

 

 

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Uzmanlar uyardı: Yaz sıcaklarında kalbinizi koruyun

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, “Yaz günlerinde özellikle kalp sağlığı açısından dikkat etmemiz gereken durumlar var. Özellikle aşırı sıcaklar vücudun dengesini etkiler” diyerek, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Testosteronu artırmanın doğal ve tıbbi yolları

Uyku kalitesi, D vitamini doğal bitkiler ve gerektiğinde hormon tedavisi… Testosteron düşüklüğüyle mücadelede birçok etkili yol var… Ancak her çözüm herkese uygun olmayabilir. Doğru yaklaşım, ölçüm sonuçlarına göre planlanmalı. Özellikle hormon takviyesi ciddi riskler taşıyabilir.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.