Sakıp Sabancı Müzesi’nde bayrak değişimi

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Bayrak Değişimi

2025 yılında 100 yaşına basan Sakıp Sabancı binası, 1998 yılında Sabancı ailesi tarafından içindeki koleksiyon ve eşyalar ile müzeye dönüştürülmek üzere Sabancı Üniversitesi’ne bağışlanmıştı. Binanın müdürlüğünü ise 2003 yılından beri Dr. Nazan Ölçer yürütüyordu.

Sabancı Müzesi’nde görev yapan Nazan Ölçer’in süresince Picasso, Rodin, Joseph Beuys, Salvador Dalí, Rembrandt, Monet, Ai Weiwei, Anish Kapoor, Marina Abramović, David Hockney ve Georg Baselitz gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergilenmekteydi.

Bu sergiler, Sabancı Müzesi’nin dünya çapında tanınmasına büyük ölçüde katkı sağladı. Dr. Nazan Ölçer’in uluslararası müze camiasındaki itibarı ve Sabancı Ailesi’nin desteği, müzeyi sanat ve kültür etkileşimlerinde önemli bir platform haline getirdi ve dünya çapındaki müzelerle iş birliği konusunda öncü bir konuma taşıdı.

Müzeden yapılan açıklamada, Dr. Nazan Ölçer’in 3 Şubat 2025 itibarıyla görevini Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahu Antmen’e devredeceği duyuruldu.

AHU ANTMEN KİMDİR

Ahu Antmen, 1971 yılında Mersin’de doğmuş Türk yazar, çevirmen, akademisyen ve köşe yazarıdır. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde yüksek lisansını tamamlamış ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sanat tarihi alanında doktorasını yapmıştır.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör olarak görev yapan Antmen, 20. yüzyıl sanatı, sanat eleştirisi ve kuramı, çağdaş sanat pratiği ve çağdaş Türk sanatı konularında dersler vermektedir. Ayrıca, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde de öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Antmen’in çalışmaları, Türkiye’de modern ve güncel sanatta kimlik ve toplumsal cinsiyet olgularına odaklanmaktadır. Ayrıca, Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde sanat eleştirmenliği yapmış, Türkiye Sanat Yıllığı’nın yayıncıları arasında yer almış ve Yapı Kredi Yayınları’nda sanat editörü olarak çalışmıştır.

Related Posts

Resmi Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025) | Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler? Öğretim üyesi personel alımı ilanları yayınlandı!

Resmi Gazete kararları 7 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32893 Sayılı Resmi Gazete’de, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar ile Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. Ayrıca Kapadokya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü personel ve işçi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 7 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

20. Nardis Genç Jazz Müzisyeni Yarışması’nın kazananları açıklandı

20. Nardis Genç Jazz Müzisyeni Yarışması’nın kazananları açıklandı

TUS KONTENJANLARI 2025 1. DÖNEM ÖSYM | TUS kontenjanları ve taban puanları açıklandı mı, belli oldu mu? ÖSYM 1. Dönem TUS tercihleri ne zaman, kılavuz yayınlandı mı? ÖSYM tercih bilgisi!

TUS kontenjanları 2025 1. Dönem ÖSYM tercih kılavuzu ile belli olacak. 2025 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 1. Dönem) ile 2025 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın (2025-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler TUS taban puanlar ve kontenjanlar kılavuzuna çevrildi. Adaylar Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün TUS taban puanları, kontenjanlarını ile özel şartları kılavuzdan öğrenerek tercihlerini gerçekleştirecekler. Ancak henüz 2025 TUS 1. Dönem kontenjanları belli olmadı. Peki, 2025 1. Dönem TUS tercihleri ne zaman? TUS kontenjanları 2025 açıklandı mı, tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? İşte, TUS tercih tarihi ve kontenjanlar kılavuzu hakkında bilgiler.

“Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları” dizisi devam ediyor

“Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları” dizisi devam ediyor

Podkrkonosi Dağları’nda bulunan 340 bin dolarlık hazine şaşkınlık yarattı: Türkiye’den de izler taşıyor!

Podkrkonosi Dağları’nda bulunan 340 bin dolarlık hazine şaşkınlık yarattı: Türkiye’den de izler taşıyor!

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.