Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Çiftin Bebeğinin Boynundaki Tümör Başarılı Operasyonla Çıkarıldı

Mustafa ve Fatma Kara çifti, erkek bebeklerinin doğumu için Kütahya Şehir Hastanesine başvurdu. Acil operasyon doğumla sonuçlandı ve sezaryenle dünyaya gelen bebekte boynundaki tümör keşfedildi.

Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, bir hafta sonra, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan önderliğinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ile bir ekip tarafından ameliyat edilerek, boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümörden başarıyla kurtarıldı.

“TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BİR OPERASYON”

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, hastanede bir ilk olan bu acil ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bebeğin yaşama şansının olmadığı durumda, acil olarak sezaryen ameliyatının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bebeğin hikayesinde önemli bir dönemeç olan ameliyat sonrası boynundaki tümörün çıkarıldığını ifade eden Aydın, “Yaptığımız başarılı operasyonla bebeğin solunum yolları açıldı ve rahat bir nefes almaya başladı. Bu operasyon dünya genelinde oldukça nadir rastlanan bir durum ve tıp literatürüne geçecek nitelikte.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Eymen adı verilen bebek annesi Fatma Kara’nın da mutluluğunu beraberinde getirdi. Kara, tümörün alınmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Related Posts

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Uzmanlar uyardı: İşte astım hastalığında doğru bilinen yanlışlar

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen astım hastalığıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin doğru sanılan yanlış bilgiler olduğunu belirten uzmanlar, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.