Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Jde Peet’s, Türkiye Operasyonlarını Yeniden Yapılandırıyor: Of Çay Satışa Çıkıyor

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s tarafından satın alınan Of Çay, bu kararla birlikte yeniden el değiştirmeye hazırlanıyor.

SATIŞ İÇİN AYRINTILAR PAYLAŞILACAK

Jde Peet’s yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, çay biriminin şirketin genel kârlılığını olumsuz etkilediği belirtilerek, satış kararının arkasında yatan nedenin bu olduğu ifade edildi. Şirket, potansiyel alıcılarla görüşmelerin sürdüğünü ve satış sürecinin 1 Temmuz’da kamuoyuyla daha ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını duyurdu.

NEDEN SATIYOR?

Dünya’da yer alan şirketin açıklamasına göre bu karar, küresel ölçekte yürütülen operasyonel sadeleşme ve verimlilik stratejisinin bir parçası. Aynı kapsamda ABD pazarında L’Or Barista kahve makinelerinin satışının durdurulacağı ve bu segmentin Peet’s markası altında yeniden yapılandırılacağı bilgisi de kamuoyuna sunuldu.

Türkiye’de çay sektörünün önemli oyuncularından biri olan Of Çay, Jde Peet’s yönetimi altında özellikle Karadeniz Bölgesi’nde bölgesel bir üretim ve tedarik üssü olarak konumlandırılmıştı. Şirketin satışı, çay sektöründe önemli bir el değişimi anlamına geliyor.

ABD TARİFELERİ ETKİSİNDE Mİ?

Mart ayında Avrupa pazarında pozitif sinyaller aldıklarını belirten Jde Peet’s yetkilileri, kahve fiyatlarında yaşanan %28’lik artışa karşı yeni fiyat stratejileri geliştirmeye odaklandıklarını kaydetti. ABD’nin yürürlüğe koyduğu ticaret tarifelerinin ise şirketin genel finansal yapısında önemli bir değişikliğe yol açmasının beklenmediği ifade edildi.

Of Çay’ın yeni sahibi kim olacak, yerli mi yabancı mı? 1 Temmuz’da açıklanacak detaylar Türkiye çay sektöründe önemli gelişmelere yol açabilir.

Related Posts

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …