Xbox, PlayStation’ı geride bıraktı! Ama tek bir konuda

Steam topluluğu, oyun oynamak için yalnızca klavye ve fare kullanma günlerini geride bıraktı. Artık birçok PC oyuncusu, oyun kollarına yöneliyor. İşte tam da burada Xbox kontrol cihazı, PlayStation kontrol cihazını açık ara geride bırakıyor. Peki neden Xbox’ı tercih ediyorlar? İşte sebebi…

Steam oyuncuları, PlayStation yerine Xbox kontrol cihazını tercih ediyor

Steam kullanıcıları arasında yapılan bir araştırmaya göre, oyun kolları kullanan kullanıcıların yüzde 59’u Xbox kontrol cihazlarını tercih ediyor. Buna karşılık, yalnızca yüzde 26’sı PlayStation kontrol cihazlarını kullanıyor. Bu sonuçlar, PS5’in DualSense kontrol cihazının üstün özelliklerine rağmen ortaya çıktı.

DualSense, dokunsal geri bildirim ve adaptif tetik tuşları gibi gelişmiş özellikler sunmasına rağmen, PC platformunda bu özelliklerin desteklenmemesi, kullanıcıların Xbox kontrol cihazlarına yönelmesine neden olabilir. Genel olarak, Steam’de gamepad kullanan oyuncuların sayısı artıyor.

2018’de günlük kullanıcıların sadece yüzde 5’i gamepad ile oyun oynarken, bu yıl bu oran yüzde 15’e yükseldi. Tabi ki Valve, bu gelişmeyi göz ardı etmedi ve son aylarda gamepad desteğini iyileştirmek için çeşitli güncellemeler yaptı.

Big-Picture modunun navigasyonu geliştirildi, masaüstü istemcisinde sanal menü desteği eklendi ve gyroskop gamepadler ile nişan alma özelliği optimize edildi. Steam kullanıcıları, gamepad desteğiyle ilgili yeni özelliklerin eklenmesiyle birlikte daha iyi bir oyun deneyimi yaşamayı bekleyebilir. Ayrıca, Valve’ın bu alandaki geliştirmeleri, oyuncuların gamepad kullanımını daha da artırabilir.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi kontrol cihazı daha iyi? Xbox mı, PlayStation mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx